facebook

Важливе попередження: школи масово переводять на дистанційку

У Київській області спостерігається збільшення кількості випадків грипу та ГРВІ, через що вже 33 школи переведено на дистанційну форму навчання, пише прес-служба Київської обласної військової адміністрації.

Так, за останній тиждень відмічено зростання захворюваності на 39%, що перевищує епідемічний поріг на 8%. Найвищий рівень захворюваності зафіксовано у Бориспільському районі, найнижчий – у Вишгородському.

Половину загальної кількості хворих становлять діти. Порівняно з попереднім тижнем захворюваність серед дітей зросла на 44%.

В результаті у навчальних закладах Київщини запроваджують карантин. 33 школи перейшли на дистанційну форму навчання. Зокрема, 18 навчальних закладів розташовано у Бориспільському районі, а по 7 шкіл у Фастівському та Броварському районах відзначились таким переходом.

У період з 26 грудня до 1 січня рівень захворюваності серед українців знизився на 3,5% порівняно з попереднім тижнем. 248 пацієнтам діагностували грип та 201 – важку гостру респіраторну інфекцію. Важливо розуміти, що це рівень визначається шляхом підрахунку підтвердженого лікарями діагнозу. Тобто для того, щоб зафіксувати грип і рівень захворюваності, необхідно, щоб люди пройшли обстеження у лікаря.

Найбільший рівень захворюваності спостерігається у західних регіонах України. Усе це обумовлено міграцією населення через бойові дії.

Кількість хворих на грип як серед дорослих, так і дітей — однакова.

Нагадаємо, в Україні коронавірусна інфекція Covid-19 (пневмонія нового типу) вперше була діагностована 3 березня 2020 року у Чернівцях. 13 березня було зафіксовано перший летальний кінець у результаті коронавірусної інфекції. Станом на 1 лютого 2024 року в Україні налічувалося 5557995 тих, хто заразився, з них померлих — 112418.

Джерело.

Close