facebook

Краще їх позбутися: які дерева на дачі приносять біди і нещастя

Ці вірування можуть здатися незвичайними або застарілими, але вони явно відбивають культурне значення та символіку.

У народі існують уявлення про деякі дерева, що несуть негативну енергію або приносять нещастя.

Хоча деякі люди можуть відкинути їх як прості забобони, вони пропонують цікаву інформацію про традиційні вірування та звичаї за довгі роки.
Дуб.

Вважається, що його аура сумісна лише з тими, хто сильний духом і тілом, наприклад, воїнами чи ветеранами війни. Зазначається, що садити дуб поруч із будинком може бути не рекомендовано тим, хто не має таких якостей.

Береза.

Вона символізує захист, вважається, що її посадка біля будинку може дозволити злим силам проникнути всередину. Саме тому замість цього пропонується садити берези за парканом.

Іва.

Є такі народні забобони, що якщо посадити це дерево біля будинку, воно помре того ж року, що й її господар. Також вважається, що посадка іви в рік народження дитини може призвести до того, що дитина виросте нещасною.

Волоський горіх.

Хоча ці дерева мають корисні властивості, вважається, що вони несуть негативну енергію.

Туя.

Важливо повідомити, що в деяких культурах дерева туї асоціюються з негативним підтекстом, наприклад, із зазначенням, що дівчатка в сім’ї не вийдуть заміж.

Крім того, ці дерева часто зустрічаються на цвинтарях і вважаються символами горя та жалоби.

Що стосується сосни, то є думка, що вона може негативно впливати на навколишні рослини, потенційно пригнічуючи їх зростання і навіть позбавляти врожаю.

Крім того, є такий факт, що сосни створюють густу тінь і мають велику кореневу систему.

Джерело.

Close