facebook

Сигнал Путіну: голова Генштабу Франції заявив про готовність сформувати дивізію з 20 000 солдатів на місяць

Франції буде потрібно лише місяць для формування 20-тисячної дивізії, яка зможе відобразити агресію противника, запевнив глава Генштабу країни П’єр Шиль.

Глава Генштабу Франції П’єр Шиль запевнив, що “армія готова” до відбиття агресії. Крім ядерного компонента, країна має також навчені Збройні сили, готові брати участь у боях землі.

Таку заяву він зробив в інтерв’ю виданню Le Monde.

Шиль запевнив, що сьогодні армія Франції готова до “найважчих битв”. Він уточнив, що на даний момент Збройні сили здатні сформувати боєздатну дивізію з 20 тисяч солдатів менш ніж за місяць, а також взяти на себе командування 60-тисячним угрупуванням об’єднаних сил.

“Поточні конфлікти змушують нас переглянути поняття обсягу сил. Час, коли можна було змінити хід історії за допомогою трьохсот солдатів, минув. “Маленьких війн” більше не існує“, – наголосив голова Генштабу Франції.

Він також додав про готовність взаємодіяти з партнерами та союзниками для спільного відображення агресії.

Зазначимо, що нещодавно президент Франції Еммануель Макрон різко змінив риторику стосовно війни РФ проти України. Відмовившись від дипломатичних зусиль, він заявив про готовність направити свої Збройні сили для допомоги Києву у відбитті російської агресії. Його слова викликали дуже болісну реакцію Москви.

Начальник Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін заявив сьогодні, що Франція нібито має намір направити в Україну 2000 військових. Він погрожував взяти на приціл французьких солдатів, називаючи їх “легітимною метою”.

Джерело.

Close