facebook

“Зможете зруйнувати цей проклятий міст”, – сенатор Грем натякнув на передачу ЗСУ далекобійних ракет ATACMS.

Під час візиту до Києва сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що США можуть допомогти Україні зброєю за рахунок безвідсоткового кредиту.

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем під час вчорашнього візиту до Києва висловив невдоволення затримкою надання військової допомоги Україні, незважаючи на те, що законопроект про неї вже кілька місяців не ставить на голосування речник Палати представників Конгресу та однопартієць Грема Майк Джонсон.

Водночас він сказав, що невдовзі в Україні можуть з’явитися американські далекобійні ракети ATACMS. The Washington Post

“Я сподіваюся, що Україна незабаром отримає ATACMS і ви зможете зруйнувати цей проклятий міст, який з’єднує Крим із Росією” — сказав Грем.

Він також заявив, що ЗСУ відчувають дефіцит 155-міліметрових артилерійських снарядів і пообіцяв, що їх буде більше.

Грем назвав безвідсотковий кредит вірогідним способом військової допомоги Україні через те, що багато його однопартійців у Палаті представників Конгресу, як і екс-президент Дональд Трамп, виступають проти законопроекту про підтримку України, який вніс Джо Байден.

За словами Грема, ідея кредиту знайде підтримку серед демократів. Він заявив також, що такий законопроект може бути прийнятий найближчим часом.

Як відзначив під час зустрічі з Гремом президент Зеленський, для України критично важливо, щоб Конгрес якнайшвидше завершив усі процедури та проголосував за надання допомоги Україні, яка зміцнить економіку та ЗСУ.

Зазначимо, сам факт візиту сенатора Ліндсі Грема до Києва говорить про позитивні зрушення у вирішенні питання про надання Вашингтоном Києву такої необхідної допомоги.

 

Джерело.

Close