facebook

До кінця березня Україну знову струсить: насувається різка погодна аномалія

На кінець березня в Україні очікується чергова природна аномалія

Погода вже неодноразово дивувала українців за останні тижні. Спершу було досить тепло, а потім випав сніг. Але це ще не все, адже до кінця березня очікується ще одна аномалія. Про це вказують дані на погодному порталі Ventusky.

Згідно з прогнозом, наступного тижня погода кардинально зміниться і кінець березня може здивувати погоду, як улітку.

Найближчими днями температура почне підвищуватися і досягне високих показників до п’ятниці, 29 березня. Різке потепління очікується у центрі, заході та півдні країни. Вдень температура триматиметься в районі від +13 до +20.

На карті там, де жовта зона, прогнозується вдень від +13 до +15, де помаранчева — не менше +16 і максимально до +20.

У суботу, 30 березня, температура продовжить підвищуватися. Особливо спекотно буде у західних та південних областях України.

На карті, де жовта зона очікується +14…+17, помаранчева – +18…+20, а червона від +22 до +27. Як видно, така температура більше відповідає літнім показникам.

У неділю, 31 березня, погода не повинна сильно змінитися. Повітря прогріється найвище у західних, центральних та південних регіонах.

На карті, де жовта зона, очікується від +14 до +17, помаранчева – від +19 до +22, червона – від +23 до +25.

До слова, синоптики Укргідрометцентру у традиційному прогнозі на березень 2024 року прогнозували, що погода цього місяця буде теплішою, ніж зазвичай. При цьому має випасти кількість опадів, що відповідає нормі.

У повідомленні синоптиків вказувалося, що середня місячна температура повітря передбачається 1-7° тепла, що на 1-2° вище за норму. При цьому місячна кількість опадів очікується 30-60 мм, у Карпатах місцями 71-107 мм, що в межах норми.

Джерело.

Close