facebook

ВЛК визнають усіх придатними: нардеп попередив про незавидну долю всіх “обмежено придатних”

Нардеп розповів, що буде з «обмежено придатними»


Категорії “обмежено придатні” для військових більше не буде. Що це означає і що буде далі, розповідається у Телеграм-каналах.

Народний депутат наголошує, що сам він за цей законопроєкт не голосував. З одного боку, цих людей багато і не у всіх посад в армії. Торік для частини обмежено придатних, поза штатом, вдалося досягти доплат. Але, на жаль, не для всіх, бо залишаються та й одержують досі 500-600 гривень. І це потрібно вирішити.

Але у новому законі є й свої «але». Наприклад, народного обранця непокоїть те, щоб не вийшло, що наші «прекрасні» ВЛК просто визнають усіх придатними. Тобто, якщо реально буде повторне обстеження всіх і 90 відсотків тепер визнають придатними. І що буде далі?

Так далі «типу» придатні, адже ми розуміємо, що ці люди мають проблеми зі здоров’ям, куди їх – у піхоту, у штурмовики, а далі?

У цьому й полягають основні ризики. І зараз держава має забезпечити, щоб наш ВЛК був реальним. І щоб багатьох з обмежено придатних просто відпустили додому, бо це те, на що вони заслуговують.

Зазначається, що чоловікам віком 25-60 років доведеться пройти обстеження, огляд та стати на військовий облік. Якщо вони відповідатимуть параметрам, то їх закличуть до лав ЗСУ. Про це заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

Джерело.

Close