facebook

Синоптики в паніці: Україну засипле снігом – погода божеволіє – дати

Погода неприємно здивує снігом та дощами наприкінці квітня


Незважаючи на холодний квітень, дощі та сильний вітер, погодні сюрпризи цього місяця ще не закінчились. Вже наприкінці квітня очікуються снігопади, щоправда, лише в окремих областях України. Також українцям варто носити із собою парасольки найближчими днями та не забувати одягатися тепліше. Про це пише Апостроф.

Багато українців вже втомилися чекати на теплі весняні дні, коли можна прогулятися в парку після роботи або виїхати на природу на вихідних. До кінця місяця погода у багатьох областях країни не зміниться, а подекуди навіть піде сніг.

Зокрема, опади у вигляді снігопадів очікуються вже 25 та 26 квітня у деяких західних регіонах, судячи з даних погодного радару ventusky. Така погода очікується у Чернівецькій області. Тут через зниження температури повітря та підвищену вологість можливі снігопади, також сніг найближчими днями випаде у Карпатах.

25 та 26 квітня у західних, північних та східних областях країни температура опуститься до 3-8° у нічний час. У зв’язку з цим тут очікуються помірні короткочасні дощі, місцями – грози.

У більшості північних і центральних областей температура підвищиться до +18…+23°, на півдні буде +22…+24°, на сході стовпчики термометрів покажуть +23…+27°.

Вранці 26 квітня опади у вигляді дощів можуть поширитись на інші області. Також очікуються грози. На заході в цей день буде холодно – очікується лише 1-6 градусів вище за нуль, а на землі прогнозуються заморозки 0-3°.

На Буковині та високогір’ї Карпат очікується мокрий сніг. Тут температура вночі і вдень буде від 2 градусів морозу до 3 градусів вище за нуль.

Негода може ослабнути вже до вихідних і в західних областях, а також на півночі країни: очікується +17…+20°. Найтепліше буде на сході, +20°…+24°, на решті території в середньому очікується до 24° тепла.

Джерело.

Close