facebook

Здадуть вас на службу прямо з квартири: для ТЦК готують списки всіх, хто мешкає у багатоповерхівках

Для ТЦК готують списки військовозобов’язаних, хто мешкає у багатоповерхівці


Хоч ще й скандальний закон про мобілізацію не набув чинності, проте вже в деяких містах триває активне полювання на ухилянтів. Цією інформацією ділиться ТСН.

Згідно з інформацією, у столиці України Печерська райдержадміністрація вимагала від голів місцевих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) та ГСН — органів самоорганізації населення списки військовозобов’язаних, які потрібно передати ТЦК та СП.

Йдеться про те, що у мережах ще з середини квітня публікують лист із такою вимогою. Це викликає певне занепокоєння у мешканців, адже люди й так знають, що вони зобов’язані прийти до ТЦК, щоб оновити свої дані.

«Запит про дії районних ТЦК та СП поза межами компетенції Київської міської військової адміністрації. За словами представників прес-служби КМВА, це питання слід адресувати до Міністерства оборони України», — так відповіли у КМДА на запит видання.

Своєю чергою у Міноборони запевнили, що відповідати на такі питання не можуть, бо більше про тонкощі мобілізації знають у Генеральному штабі, а саме у Сухопутних військах, яким підпорядковані ТЦК та СП.

Але інформація про «полювання на ухилянтів» продовжує поширюватися в мережах, тим самим розбурхуючи людей.

Варто зазначити, що безпосереднє керівництво ТЦК та СП та контроль за їх діяльністю здійснюють відповідні оперативні командування, а загальне — Командування Сухопутних військ ЗСУ.

В Управлінні зв’язків із громадськістю ЗСУ зазначили, посилаючись на нормативні документи Кабміну, що призовники, військовозобов’язані та резервісти не повинні міняти місце проживання з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час без дозволу керівника відповідного районного (міського) ТЦК та СП.

Також призовники, військовозобов’язані та резервісти повинні прибувати за викликом районних (міських) ТЦК та СП, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки на збірні пункти, призовні ділянки, до ТЦК та СП, органи СБУ, підрозділи Служби зовнішньої розвідки у строки, зазначені у отриманих ними документи (мобілізаційні розпорядження, повістки, розпорядження).

Щодо збору списків військовозобов’язаних по районах, то Управління пояснює це необхідністю «своєчасного оповіщення громадян, які закликаються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини».

Тому органи місцевого самоврядування і просять від керівників ОСББ, ЖБК та ОСН надавати такі списки – це вимога закону.

Джерело.

Close