facebook

Почнуться з Заходу й охоплять майже всю Україну: синоптики попередили про заморозки…

Після кількох тижнів справжньої літньої спеки тривають холоди. Синоптики Укргідрометцентру вкотре виклали попередження про те, що в багатьох областях слід чекати на заморозки.

Утім, засмучуватися не варто: ми ще встигнемо насолодитися літом і навіть утомитися від нього. Метеорологи припустили, що теплішатиме ближче до червня.24tv.ua

Де і коли будуть заморозки

Вночі 15 травня в західних, північних областях, вночі 16 травня в Україні, крім півдня і Закарпаття, на поверхні ґрунту заморозки 0…-5 градусів (І рівень небезпечності, жовтий),– ідеться в повідомленні.

Наступної ночі заморозки охоплять значно більше областей – майже всю Україну.

Отже, слід добре вдягнутися, особливо тим, хто виходить з дому рано-вранці. Адже заморозки на поверхні ґрунту відчуваються сильніше, ніж ті, що бувають в повітрі.

Також слід узяти парасольку у середу, 15 травня: відповідно до прогнозу, в кількох регіонах будуть дощі та грози. А от 16 травня дощі охоплять пів України.

Інші попередження від Укргідрометцентру

Окрім заморозків, є і попередження про пожежну небезпеку в Україні. 15 – 17 травня у більшості західних, центральних, східних, Київській, Одеській, 16 – 17 травня і у Миколаївській, Сумській та Чернігівській областях надзвичайний рівень пожежної небезпеки. А також існують небезпечні гідрологічні явища.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища:

14 – 17 травня внаслідок утримання рівнів води на високих позначках триватиме:

на Десні та її притоці річці Снов – затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Ніжинському, Чернігівському районах (І рівень небезпеки – жовтий); у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий);

на Верхньому Дніпрі (в межах країни) – затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

14 – 17 травня у пониззi Днiстра та на його рукавi Турунчук внаслiдок добiгання паводкової хвилi з зарубiжної дiлянки триватиме пiдвищення рiвнiв води на 0,1 – 0,5 метра над поточними рiвнями з затопленням понижених прирiчкових територiй та можливим початковим затопленням сiльськогосподарських угiдь ряду прирiчкових сiл в Одеському районi Одеської областi (І рiвень небезпеки – жовтий).

Внаслідок спустошення Каховського водосховища та входження річки Дніпро в старе природне русло рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки – коричневий).

Джерело.

Close