facebook

Повернуть кожну душу до України: нардепи вирішили продавити рішення

Влада європейських країн готова відправити українців додому за умови домовленостей

Військовозобов’язані українці, які перебувають за кордоном, незабаром можуть опинитися у ситуації, коли їх почнуть повертати додому в Україну: Німеччина та Польща готові піти на цей крок, якщо з’являться міжурядові домовленості та конкретні механізми повернення громадян. Про це пише телеграм-канал Всевидяче ОКВ.

Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони та розвідки Олександр Федієнко був присутній на зустрічі депутатів із колегами з Бундестагу, де також було порушено питання про повернення військовозобов’язаних українців додому.

За словами Олександра Федієнка, влада Польщі та Німеччини готова почати повертати військовозобов’язаних чоловіків призовного віку, але без міжурядових домовленостей вони цього зробити не зможуть. Як зазначив Федієнко, під час зустрічі питання механізму повернення українців додому не обговорювалися, але, на його думку, у Німеччині могли б сприяти цьому.

“Наскільки я розумію, якщо запрацює механізм обміну інформацією реєстрами, Німеччина могла б створити умови, за яких подальше проживання таких громадян у країні стане неможливим”, – сказав Олександр Федієнко.

Також він припустив, що у разі початку обговорення питання про повернення українських чоловіків з-за кордону між Україною з владою Польщі і Німеччини та старту обміну інформацією з реєстрів українці просто почнуть переїжджати до інших країн, щоб уникнути мобілізації.

Олександр Федієнко також заявив, що громадяни Німеччини та Польщі вкрай обурені тим фактом, що українці роз’їжджають Європою, уникаючи виконання свого прямого конституційного обов’язку.

“Вони обурені! І поляки, і німці не розуміють, як під час війни в Україні наші громадяни їздять Європою”, – зазначив Олександр Федієнко.

Джерело.

Close