facebook

Масштабний дощ суне в ці області, українці приголомшені лютою негодою: де буде гроза, мороз у -8 градусів і снігопад

Українців попереджають про неминучі заморозки. Також у деяких областях мешканцям доведеться зіткнутися з дощами. За історію спостережень синоптики фіксували у травні температуру у -10 градусів. Чи варто готуватися українцям до подібного поточного року, пояснили експерти.

Як інформують “УН”, у четвер, 16 травня, в Україні очікується від 1° тепла вночі до 20° вдень, на поверхні ґрунту заморозки. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

“Мінлива хмарність. В південно-східній частині невеликі короткочасні дощі, на решті території країни без опадів”, – йдеться у повідомленні.

Вітер північно-східний та східний, 5-10 м/с.Температура вночі 4-9° тепла, у більшості західних, північних та Вінницькій областях 1-6° тепла, на поверхні ґрунту заморозки 0-5°; вдень 13-18° тепла, на Закарпатті до 20°.

Раніше зазначалося, що протягом найближчого тижня очікується прохолодна та нестійка погода з короткочасними дощами на деяких територіях, а вночі можливі заморозки у деяких областях.
Крім того, погода в Україні найближчими днями ще буде дощовою та прохолодною, але вже йде потепління, яке варто очікувати ближче до кінця тижня.

Джерело.

Close