facebook

Міненерго спрогнозували, на скільки може збільшитись сума у ​​платіжці за електроенергію

У Міненерго дали прогноз щодо підвищення тарифу на електроенергію.

“За рахунок зміни тарифу минулого року нам вдалося пройти опалювальний сезон минулий. Власне за аналогією на сьогоднішній день здійснюється розрахунки. Остаточної суми немає… Ми розуміємо, що рішення буде збалансоване між можливостями населення, між доступністю та тими коштами, які необхідні для ремонтної кампанії та можливостями надання електричної енергії побутовим та промисловим споживачам», – розповів заступник міністра енергетики Микола Колесник.

За словами Колесника, якщо проводити аналогію з минулим роком, слідує, що тариф на електроенергію може збільшитися приблизно в 1,5-2 рази.

Варто зазначити, що 1 червня 2023 року Кабмін затвердив підвищення тарифу на електроенергію до 2,64 грн/кВт-годину для індивідуальних побутових споживачів. До цього він становив 1,44 грн (за кВт-год) за споживання до 250 кВт-год та 1,68 грн за споживання понад 250 кВт-год.

Водночас більшість українців із розумінням ставляться до збільшення тарифу на світ – опитування

55% опитаних розуміють, що для ремонту пошкодженої обстрілами енергосистеми треба збільшити тариф на світ, свідчить опитування групи «Рейтинг».

При цьому 67% учасників опитування вважають, що держава має допомогти незахищеним верствам суспільства, якщо тариф буде збільшено. Також 70% опитаних вважають, що торішній перегляд тарифу дозволив відновити пошкоджені об’єкти.

Народний депутат Олексій Кучеренко розповів, що в уряді обговорюється ціна в діапазоні 3,5-4 грн/кВ-год.

Close