facebook

Пенсії перерахують з 1 червня: кому з українців додадуть 999 грн

В Україні з 1 червня проведуть перерахунок пенсій заднім числом. Йдеться про виплати, які були проіндексовані ще у квітні. Стало відомо, кому з громадян додадуть 999 грн.

Йдеться про пенсіонерів, які продовжують працювати та сплачувати податки. Це українці, котрі станом на 1 березня накопичили від 24 місяців додаткового страхового стажу.

За даними видання “Обозреватель”, яке посилається на Пенсійний фонд, перерахунок проведуть заднім числом, тому що статистичні дані надходять із запізненням. Для українців з 35-річним страховим стажем коефіцієнт у формулі розрахунку пенсії складає 0,35. Він збільшиться після перерахунку пенсії до 0,37.

Як відомо, перерахунок пенсій пенсіонерів, які працюють, здійснюється кожні два роки. З 1 квітня виплати перераховують, але українці не бачать свої доплат у травні. Лише після того як ПФУ отримає оновлені дані про сплату ЄСВ, розмір виплат переглядають й у черні громадяни отримують свої надбавки – одразу за квітень та травень.

За наявності 35 років стажу на момент виходу на заслужений відпочинок та розміру пенсії 5842 грн щомісячна надбавка після перерахунку становитиме 333 грн. Першого літнього місяця українські пенсіонери отримають підвищені відповідним чином пенсії за два місяці. Відповідно виплата зросте на 999 грн. Далі таким громадянам щомісяця нараховуватимуть по 6175 грн.

Джерело.

Close