facebook

З 1 чеpвня в Укpаїні хoчуть запpовадити непpиємну зміну: до чoго гoтуватись

Залишилось зовсім мало часу до 1 червня, коли в Україні планують запровадити зміну в тарифах на водопостачання та водовідведення для низки водоканалів у сегменті непобутових споживачів.

Перший крок до оновлення цін було зроблено кілька днів тому, коли Нацкомісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалили рішення про зміну тарифів.

Для низки водоканалів оптові ціни на водовідведення будуть у межах від 6,87 до 17,52 гривні за кубометр (вартість вказана без ПДВ).

Таких водоканалів є 10. Водночас тариф на водопостачання централізоване для споживачів (крім побутових) коливатиметься в межах 17,45 — 32,77 гривні за кубометр (без ПДВ).

Окремо зазначимо, що найдорожче водопостачання з 1 червня може бути для приватного акціонерного товариства «Енергоресурси».

Варто готуватись до ціни 53,39 гривні за 1 кубометр. Неприємна зміна у тарифі на водовідведення, оскільки він буде найдорожчим, очікує КП «Облводоканал» Запорізької облради.

Тут пропонують зафіксувати вартість на рівні 41,3 гривні за кубометр.

Звертаємо увагу, що тарифи для населення як у сегменті водопостачання, так й у водовідведення (в обох випадках централізоване), є на рівні лютого 2022 року.

У 2023 році рішення про перегляд тарифів на воду було скасовано. Тоді вартість змінювали для 33 водоканалів.

Джерело.

Close