facebook

Заява на відмову від мобілізації: що зараз загрожує за підписання документа

Стало відомо, який вирок ухвалює суд тим, хто відмовляється від мобілізації


На Кіровоградщині до випробувального терміну засудили 34-річного чоловіка, який написав заяву про відмову від мобілізації. Про це йдеться у вироку Онуфріївського районного суду Кіровоградської області.

За даними суду, чоловіка визнали придатним до мобілізації. Він отримав повістку і мав прибути до ТЦК 8 грудня 2023 року. Однак чоловік написав заяву, в якій категорично відмовився від служби в армії.

На суді чоловік вину визнав. Він заявив, коли його хотіли мобілізувати, він написав заяву про відмову від служби в армії. Підсудний додав, що “оскільки сам є сиротою, на утриманні має двох малолітніх дітей, які навчаються у школі, хворіє, має високий тиск”.


Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ та засудив до 1 року випробувального терміну.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених.

Згідно з документом, деякі категорії засуджених та ув’язнених в Україні зможуть на добровільній основі піти на службу до ЗСУ. Це буде служба за контрактом під час воєнного стану.

Закон передбачає умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для засуджених, які погодяться підписати контракт, проте мобілізуватися до армії зможуть не всі рішення виносить суд.

Джерело.

Close