facebook

Банки запроваджують обмеження на перекази з картки на картку: озвучено нові умови

З початку червня в Україні вступають в силу нові обмеження, пов’язані з переказами коштів через банківські картки. Сенс Банк встановлює ліміт у 200 переказів на місяць, кожен з яких може становити до 1 млн гривень.

Такі заходи, ймовірно, спрямовані на зменшення ризику відмивання коштів та недопущення фінансування тероризму через банківські операції.

У той же час, Національний банк України розглядає можливість розширення цих обмежень на всі банки країни, обмеживши кількість переказів до 30 на місяць на загальну суму в 100 тисяч гривень.

Про це повідомляє сайт Oboz.ua.

Окрім того, Сенс Банк встановив інші обмеження, такі як ліміт на суму переказів за добу та за тиждень у розмірі 400 тисяч гривень, а також до 30 переказів на день або до 100 за тиждень відповідно.

За словами заступника голови НБУ Дмитра Олійника, схеми, які забезпечують можливість ухилення від сплати податків та фінансування диверсійних акцій, наразі стають серйозною проблемою на державному рівні.

Це пов’язано з використанням таких схем для фінансування інформаційних компаній та проведення незаконних економічних операцій, особливо в умовах воєнного конфлікту.

Термін “дропи” або “грошові мули” вживається для опису осіб, які використовують такі схеми, які, хоч і не нові, отримали нову форму у зв’язку з розвитком безготівкових платежів та міграцією шахраїв у цей сегмент.

Джерело.

Close