facebook

Українців внесуть у новий реєстр громадян, будуть наслідки: люди, які переказують кошти між картками, потраплять на облік

Влада в Україні має намір завдати рішучого удару по тіньовій економіці та незаконному обігу коштів. З цією метою Нацбанк запроваджує обмеження на обсяг і кількість переказів коштів між картками, які здійснюють українці. Однак це ще не все.

Крім того, буде створений спеціальний реєстр, в який занесуть найбільш активних громадян, що здійснюють перекази між картками.

Як інформує “Today.ua”, таким чином влада має намір покласти край відмиванню незаконно зароблених коштів, або хоча б обмежити обсяг таких операцій. Про це йдеться у повідомленні видання minfin.

Відповідно до планів Нацбанку, операції з переказу коштів між картками будуть обмежені таким чином:

обсяг коштів, які можна буде переказувати з однієї картки – до 100 тис. грн на місяць; максимальна кількість переказів з однієї картки – до 30 на місяць.

Таким чином влада намагається створити перепони для відмивання коштів через рахунки фізосіб. Адже останнім часом почастішали випадки, коли ділки, які ведуть незаконний бізнес та намагаються уникнути оподаткування, беруть “в оренду” картки у незаможних співвітчизників (зазвичай це пенсіонери або студенти), щоби проводити через них фінансові операції. Звісно, власники карток отримують за їх “оренду” невелику винагороду.

В Україні запровадять реєстр громадян, що активно здійснюють перекази коштів між картками: які будуть наслідки
В Україні запровадять реєстр громадян, що активно здійснюють перекази коштів між картками: які будуть наслідки

Людей, що дають згоду на використання своїх карток, називають дропами. Отже, щоб викорінити таке явище, і щоб жодна гривня, зароблена громадянами, не проскочила повз податкове сито, НБУ має намір боротись із дропами.
Але це ще не все. Таких громадян будуть заносити до спеціального реєстру. Дані з цих реєстрів будуть доступні для банків та інших учасників фінансового ринку, а також для податківців. І, як зазначають автори публікації, присутність у такому реєстрі може мати для громадян негативні наслідки.

Зокрема, їм можуть обмежити доступ до банківських послуг. А крім того, ці дані будуть враховувати при прийомі громадян на роботу. Особливо якщо йтиметься про працевлаштування на державну службу у силові органи держави.

Джерело.

Close