facebook

Почалася мобілізація ув’язнених: українцям показали, як все проходить

Війна в Україні триває третій рік, і весь цей час українські військові віддають усі сили, здоров’я та навіть життя задля порятунку людей та самої держави.

У народі кажуть, що на війну йдуть найкращі сини та дочки України, у той час, коли на боці ворога воюють покидьки – убивці, маніяки, злодії та садисти. І не всі з них є “вагнерівцями” – найманцями та ув’язненими; а в основному, це ті, хто за своєю суттю люди злі, психічно хворі та неврівноважені.

Ні для кого не секрет, що ПВК “вагнер” набирав у росії ув’язнених для участі у війні з Україною. І ось тепер схожий процес було розпочато у нас – після нового закону про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, українські в’язні можуть обрати викуплення вини на полі бою. Докладніше про це інформує Цензор.НЕТ.

“Ви думали, що так вміє робити тільки пригожин і качин?? Ні. Ми встрибнули в цей процес і звертаємося до ув’язнених максимально зрозумілою мовою… Адже були по той бік барикад і знаємо патерни та алгоритми. Підпілля, каторги, опір… в ім’я Великої України! І наші з*к на п’ять порядків ідейніші, ніж паскудний вагнер. Поборимо і переможемо супостата!” – написав у мережі офіцер 1 ОШБ ім. Героя України Д. Коцюбайло “Да Вінчі” 67 ОМБр Дмитро Савченко.

Відомо, що на даний момент в Україні 350 ув’язнених отримали умовно-дострокове звільнення від покарання для проходження військової служби у Збройних силах України. При цьому ще 4300 заяв ув’язнених про вступ до лав ЗСУ розглядають суди. Прогнозується, що в Україні матимуть змогу мобілізувати до 20 тисяч ув’язнених, а також тих, хто перебуває під слідством в ізоляторі.

Зрозуміло, що тих, хто вчинив тяжкі злочини, або злочини з особливою жорстокістю, навряд чи звільнять від покарання і дозволять вступити в українське військо, але більшість матиме шанс викупити провину перед Україною і стати на її захист.

Джерело.

Close