facebook

Цього ще не вистачало: синоптики попередили про морози у перші дні червня – яким регіонам готуватись

У червні середньомісячна температура повітря в Україні очікується в межах 19-23°С, а в гірських районах буде трохи прохолодніше – 16-19°С. Це приблизно на 1,5-2°С вище за типову температурну норму для цієї пори року.


За прогнозами Укргідрометцентру, абсолютний мінімум температури повітря опуститься до 1-9°С. В окремих районах, включаючи гірські райони, Волинську, Рівненську, Північну, Північно-Східну та Дніпропетровську області температура може впасти до 0,3-3,4°C, а в Карпатському нагір’ї можливі морози з падінням температури до -5°C.

Очікується, що на верхньому кінці шкали абсолютна максимальна температура повітря становитиме 32–38,5°C. У деяких населених пунктах Одеської, Херсонської, Харківської та Луганської областей температура може зрости до 39-39,8°С. У гірських районах максимальна температура прогнозується не більше 25-33°C.

Щодо опадів, то прогноз зазначає, що середньомісячна кількість складе 39-93 мм на більшій частині території України. Однак у Прикарпатті ця цифра буде значно вищою і становитиме 101-157 мм, а у високогір’ї може досягати 184 мм. Навпаки, у Криму очікувані опади порівняно невеликі та варіюються в межах 28-37 мм в окремих місцях.

Джерело.

Close