facebook

Тепер не всі водії зможуть їздити: які документи потрібно терміново оформити

ТЦК повідомили, які документи мають мати при собі водії


В Україні вже понад два роки триває повномасштабна війна, внаслідок чого в країні оголошено військовий стан та спільну мобілізацію. Також з 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Що ж він змінює для водіїв, розповідає інформаційний портал «Твоя Машина».

З 18 травня в Україні набув чинності закон про посилення мобілізації, який запроваджує для окремих категорій громадян певні вимоги та обмеження. Кременчуцький районний ТЦК та СП пролив світло на те, як це позначиться на водіях транспортних засобів.

Зазначається, що значна частина автомобілістів в Україні є чоловіками призовного віку з 18 до 60 років. Згідно з новим законом, вони повинні мати при собі за кермом не лише права та техпаспорт, а й військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

У ТЦК наголосили, що зазначеній категорії громадян потрібно мати при собі відомості про оновлення військово-облікових даних. Найчастіше це може бути спеціальний VIN-код, який вклеюють у військовий квиток до ТЦК, витяг із реєстру або дані з мобільного додатка «Резерв+».

Джерело.

Close