facebook

План Путіна та ФСБ щодо захоплення Зеленського в полон провалився – The Times

Плани російських спецслужб щодо ліквідації Буданова, захоплення Зеленського в полон та оголошення капітуляції України провалилися – Путін залишився без подарунка.

Розробка плану російськими спецслужбами щодо ліквідації Буданова та захоплення Зеленського в полон з метою змусити його до капітуляції провалилася. Ця дія передбачалася як “дар” Путіну до 9 Травня.

Про це повідомляє The Times.
4 травня російські агенти ФСБ задумали атаку на Буданова, використовуючи ракети та дрони проти його чорного позашляховика Toyota Land Cruiser та мікроавтобуса.

Через 20 хвилин після першої атаки планувалося запустити другу балістичну ракету, щоб знищити медпрацівників, що прибули, і усунути сліди теракту за допомогою дрона.

За розробку сценарію вбивства відповідали двоє полковників з Управління державної охорони, відповідальних за безпеку високопосадовців офіційних осіб, у тому числі президента.

Під час підготовки до замаху підозрювані доставили до Києва зброю, включаючи гранатомети, протипіхотні міни та дрони з камерами.

Один із полковників Андрій Гук співпрацював із ФСБ з початку вторгнення і мав визначити охоронців, вірних Росії, усунути прихильників України та захопити президента у заручники.

У перші дні повномасштабного конфлікту він спробував переконати охорону президента здатися, але його заклик проігнорували як емоційну відповідь на агресію. На нього не склали заяви з огляду на високий ранг.

Завдяки оперативній роботі СБУ плани зрадників були засмучені. На даний момент вони заарештовані. У їхньому житлі знайшли вибухівку, компоненти для дронів та схованки із секретними телефонами, що містять інформацію про транспортні засоби та маршрути, що використовуються Зеленським та Малюком.

Джерело.

Close