facebook

Дальнобійники та їхні сім’ї тепер молитимуться: водіїв фур чекають страшні покарання, яких ще не було

Питання про те, що українські водії відмовляються від вантажних перевезень поблизу кордону, щоб уникнути мобілізації та залишитися за кордоном, викликало серйозне занепокоєння серед транспортних компаній та влади.


Віктор Балін, віце-президент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників підкреслив серйозність цієї проблеми та заходи, що розглядаються для її вирішення.

Деякі водії на міжнародних маршрутах навмисно залишають свої вантажні автомобілі біля кордону та не повертаються до України. Ця дія вжита, щоб уникнути мобілізації під час перебування за кордоном.

Коли водії кидають свій вантаж і не повертаються, компанії-перевізники стикаються із додатковими труднощами. Система «Шлях», що дозволяє перетинати кордон, блокує перевізників, водії яких не повертаються, скорочуючи кількість доступних людей для міжнародних перевезень.

Віктор Балін зазначив, що робляться зусилля щодо вирішення цього питання юридичним шляхом. Асоціація разом з юристами працює над стратегією, що дозволяє класифікувати таку поведінку як викрадення автомобіля. Це передбачає кваліфікацію відмови від вантажного транспорту як злочинне діяння та повідомлення про це до Інтерполу.

Водії, які кидають свій транспорт та не повертаються до України, можуть зіткнутися зі значними юридичними наслідками. Їх можуть вважати викрадачами і вони зіткнуться з труднощами при працевлаштуванні за кордоном через передачу відповідної інформації до Інтерполу.

Також відмова водіїв від вантажів вже призвела до значного скорочення пропускної спроможності. Очікується, що це скорочення вплине на експортерів та імпортерів, потенційно викликаючи затримки та збої у ланцюжку поставок.

Асоціація та юридичні групи працюють над розробкою комплексних заходів щодо запобігання такій поведінці серед водіїв. Довести їм, що за відмову від вантажних перевезень будуть серйозні правові наслідки як в Україні, так і за кордоном.

Джерело.

Close