facebook

Долар та євро взбісилися не на жарт: банки та обмінки різко змінили курс валют

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 31 травня, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 40,5001 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 43,8171 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Курс валют в банках на 31 травня 2024 року!
На міжбанку долар злітав понад 40,45 гривень, а на готівковому ринку його продають дорожче за 41 гривню. Тут спрацював чинник значного перевищення попиту над пропозицією на торгах (багато в чому через останні послаблення валютних обмежень для бізнесу, запроваджені регулятором на початку травня). При цьому Національний банк України не поспішає задовольняти весь наявний попит, що й дало в результаті відносно контрольовану регулятором девальвацію гривні.

Курс валют на 31 травня 2024 року в обмінках!
А от за євровалютою до цього додалося ще й поступове зміцнення позицій євро щодо долара на зовнішніх ринках: якщо на початок травня він коштував 1,065 долара, то на сьогоднішній день ми вже бачили ціну в 1,086 долара. Причому періодично євро навіть дорожчав і до рівнів 1,089 долара. Саме ефект одночасного зростання двох пар — долар/гривня (в Україні) та євро/долар (на міжнародному ринку) — і дав власникам євро у нашій країні шанс непогано заробити.

А як будуть розвиватися події на валютному ринку надалі, читайте в наших щоденних новинах на порталі «Стіна».

Джерело.

Close