facebook

Тотальне відключення: Укренерго обрубує світло одразу 7 областям – графіки більше не діють

У низці областей України зафіксували перевищення ліміту на використання електроенергії, що спричинило значний дефіцит потужності. В результаті обленерго масово запроваджують екстрені відключення світла. Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

“Попри наполегливі вимоги “Укренерго” до обленерго дотримуватись встановлених лімітів, споживання в Донецькій, Житомирській, Миколаївській, Києві та Київській, Кіровоградській, Харківській, Хмельницькій областях продовжувало зростати”, – йдеться в повідомленні.

У зв’язку із серйозним перевищенням встановлених лімітів споживання, “Укренерго” змушене було запровадити аварійні відключення з 14:25, а потім спеціальні графіки аварійних відключень для домашніх та промислових споживачів у зазначених регіонах із 14:50. У компанії попередили про можливі перебої в енергопостачанні критично важливих об’єктів.

“Такі обмеження діятимуть доти, доки споживання в областях не повернеться до меж встановлених лімітів. Потім обленерго зможуть відновити звичайні графіки обмежень”, – наголосили в Укренерго.

Важливо відзначити, що вимушені відключення електроенергії пов’язані із шістьма координованими цілеспрямованими атаками Росії на українську енергосистему. Дефіцит електроенергії істотно впливає здатність задовольнити потреби всіх споживачів.

Джерело.

Close