facebook

“На чому заpобляють наpдепи? Напевно багато хто вже й забув пpо таку собі Анну Скоpоход. Нагадую: депутатка, яка зaйшла у ВРУ зі “Слугaми наpоду”… Так от…”

Подаємо мовою оригіналу:

Alexandr Kochetkov


НА ЧОМУ ЗАРОБЛЯЮТЬ НАРДЕПИ?

Напевно багато хто вже й забув про таку собі Анну Скороход. Нагадую: депутатка, яка зайшла у ВРУ зі «Слугами народу».

Вже у Раді в неї сталася спочатку романтична, потім трагічна історія кохання. Після цього вона у політиці залишилася, але зі «Слугами» розійшлася. І перебігла до «Майбаху» — депутатської групи «За майбутнє», яка орієнтувалася на Ігоря Коломойського. Свого часу Анна борола декомунізацію і захищала георгіївські стрічки від заборони. Це практично і все.

Але останнім часом згадок про неї побільшало. В першу чергу, у зв’язку з тим, що вона очолила Тимчасову слідчу комісією ВРУ із довгою назвою, яку, мабуть, сама очільниця без папірця не назве — з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства України у Міністерстві оборони України, Збройних силах України, інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями. Он як! Якими професійними здібностями володіє нардепка для такої роботи — велика таємниця буття народних обранців.

Тим не менш, Скороход одразу взялась за справу. Але якось специфічно. Наприклад, їй закидували тиск на командира 242 ОбТро Дениса Носіка, щоб той закрив очі на порушення з боку командира 2 стрілецької роти Олександра Мартинюка, який приходиться нардепці кумом.

Зараз, схоже, вона вирішила підсобити ще одній не чужій собі людині — колишньому чоловіку по громадянському шлюбу Алєксєю Алякіну. Він відомий персонаж: опальний російський банкір, який побив горщики із тамтешньою владою і у 2015 році втік в Україну, де пізніше отримав громадянство.

Поговорюють, що зі Скороход Алякіна поєднує не лише спільний син. Користуючись статусом у ТСК, нардепка «бомбить» усі доступні їй інстанції, лоббіюючи, щоб фірму її ексчоловіка допустили до будівництва фортифікацій.

Як писали ЗМІ, нині Алякін змінив прізвище на Левковський і розвиває власну ТОВ «Хоббіт хаус», яке спеціалізується на будівництві модульних укриттів.

ТОВка заснована у квітні 2022 року. Вона стрімко увірвалася на тендерний ринок і натендерила вже понад 189 млн грн на будівництві укриттів на об’єктах критичної інфраструктури України.

Наприклад, її замовниками були філії Укргазвидобування, Укртрансгаз, Полтаваобленерго, тощо.
Непогано, але завжди можна більше. Особливо, коли матір твого сина — нардепка і голова цілої ТСК.

Прагнення Алякіна розширити діяльність ще й на фортифікації цілком зрозуміла — наразі це найгрошовитіший напрямок. Без малого 40 млрд грн на 2024 рік.

Джерело.

Close