facebook

На ухилянтів доноситимуть за гроші: у Раді придумали новий закон – людей стравлять один з одним

Правоохоронці платитимуть за “доноси”


Українська влада вигадала новий спосіб, як змусити ухилянтів відповісти за порушення правил військового обліку та мобілізації. У Верховній Раді з’явився документ, який пропонує українцям “доносити” на ухилянтів за грошову винагороду, пише телеграм-канал ТСН.

У Раді вже є законопроект, ініціатори якого пропонують легально збагачуватись тим громадянам, які “доноситимуть” на відомих їм ухилянтів. У разі прийняття документа військова поліція зможе сплачувати за послуги донощиків на тих громадян, які ухиляються від військової служби і тим самим порушують правила військового законодавства.

Зокрема, пропонується запровадити цілу “партизанську мережу”, яка за гроші повідомляла б правоохоронцям про тих військовозобов’язаних, хто порушив законодавство. Законопроект розширює повноваження військової поліції, що регулюється статтею №9.

“Здійснювати співпрацю з фізичними особами, у тому числі на договірних засадах, дотримуючись умов добровільності та конфіденційності цих відносин, матеріально та морально заохочувати осіб, які надають допомогу у попередженні, виявленні, припиненні кримінальних правопорушень”, – йдеться в тексті документа.

Таким чином звичайні громадяни отримуватимуть грошове заохочення за надання інформації про порушників, ухилянтів та дизертирів.

Крім цього, у законопроекті пропонується дозволити представникам військової поліції потрапляти в житло порушників з метою розшуку тих громадян, які не оновили своїх військово-облікових даних, не стали на військовий облік, були оголошені в розшук і не з’явилися до ТЦК.

Варто зазначити, що в Одесі вже відмічено перший випадок подібного доносу на ухилянта. І хоча законопроект ще не розглянутий парламентом, невідомий “доброзичливець” навіть без винагороди повідомив, що у квартирі перебуває порушник.

Джерело.

Close