facebook

Нарешті: озвучено скільки чоловіків мобілізують до ЗСУ у 2024 році

Війна в Україні триває вже третій рік, і весь цей час відбувається загальна мобілізація чоловічого населення країни.

Адже те, що росія не досягла успіхів і не проникла вглиб держави, заслуга звичайних водіїв, механіків, бухгалтерів, тренерів, продавців і айтішників – тих, хто вступив до Збройних сил України і став зі зброєю обличчям до ворога, затуливши спиною жінок, дітей та старих людей. І мобілізація продовжується, і продовжуватиметься, доки росія не покине нашу територію. І тепер стало відомо, скільки влада планує мобілізувати у 2024 році.

Докладніше про те, скільки українців мобілізують 2024 року, повідомляє Укрінформ.

Народний депутат України Руслан Горбенко в інтерв’ю джерелу розповів, що військові визначили кількість людей, яких потрібно мобілізувати цього року. Йдеться про 110 тисяч людей.

«Наразі командування та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі цього року становить 100-110 тисяч осіб. На мою особисту думку, за цей рік вдасться призвати приблизно до 120 тисяч новобранців», – зазначив депутат.

Важливо уточнити, що ще минулого року озвучувалася інша цифра – 500 тисяч людей, що дуже налякало все населення країни. Але Горбенко зазначив, що така мобілізація не буде ефективною, адже все залежить від забезпечення цієї кількості людей – і фінансами для виплати зарплат, на утримання, навчання, а також необхідно кожного спорядити та виділити зброю.

Джерело.

Close