facebook

Чи дадуть пенсію у червні: у ПФУ попередили чи зможуть заплатити людям гроші

Українці з числа внутрішньо переміщених осіб, які розраховують отримати пенсійні виплати у червні, мали пройти процедуру фізичної ідентифікації у банку. Якщо ж така процедура не здійснювалася, гроші не нараховано. Докладно про це розповіли у телеграм-каналі Пенсійного фонду України.

У Пенсійному фонді зазначили, що фінансування пенсій українців зі статусом внутрішньо переміщених осіб поновлюється в автоматичному режимі та спеціального звернення для цього до органів відомства не потрібно.

Зокрема, пенсіонери мають пройти фізичну ідентифікацію у банку, після чого фінансова установа має передати до Пенсійного фонду дані про встановлення особи. Після цього фінансування виплати буде відновлено у найближчий період.

Також у Пенсійному фонді України нагадали, як саме проводиться процедура фізичної ідентифікації у банку. Для цього пенсіонерам з числа внутрішньо переміщених осіб можна вибрати один з наступних способів:

особисто відвідати відділення АТ “Ощадбанк” чи орган Пенсійного фонду України;
віддалено авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису “Дія. Підпис” на веб-порталі електронних послуг Фонду;
за допомогою відеоконференцзв’язку;
у разі перебування за кордоном – отримати у закордонній дипломатичній установі України посвідчення факту, що особа жива та надати ці документи органу Фонду, де пенсіонер перебуває на обліку. Надіслати документи можна за допомогою веб-порталу електронних послуг Фонду або пошти.

Варто зазначити, що якщо маломобільні громадяни за станом здоров’я не мають змоги самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки, у заяві/зверненні на проходження ідентифікації шляхом відеоконференцзв’язку вони можуть зазначити необхідність присутності під час проведення відеоідентифікації персонального асистента чи помічника.

Джерело.

Close