facebook

Кліматична криза вже не за горами: Землю накриють потужні урагани та шторми

Людство більше не боїться кліматичної кризи – тепер вони стверджують, що вона вже тут.

В результаті світ стикатиметься з більш інтенсивними хвилями спеки, посухою та лісовими пожежами, але це ще не все. Океан зберігає більшу частину парникових газів, що нагрівають планету, і весь цей величезний запас енергії впливає на інтенсивність ураганів, пише Science Alert.

Кліматична криза призвела до того, що тропічні циклони дозрівають не тільки раніше, ніж звичайно, але й стають більш інтенсивними. З посиленням кліматичної кризи урагани стають екстремальнішими.

Вчені з Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA) попередили, що цього року людство, ймовірно, зіткнеться із винятково активним сезоном атлантичних бур.

Вчені припускають, що цього року з ймовірністю 85% сезон ураганів може бути екстремальним.

Вчені зазначають, що у 2022 та 2023 роках у Північній Атлантиці утворилося так багато циклонів, що у них закінчилися імена у списку ще до кінця сезону ураганів. У 2024 році вчені NOAA стверджують, що на нас чекає від 17 до 25 названих штормів, при цьому від 13 до 25 з них можуть стати ураганами і від 4 до 7 з них – сильними ураганами.

Прогнозування того, які зі штормів стануть сильними ураганами та потраплять на берег, дуже складне і має велике значення для порятунку життів та інфраструктури.

Статистика показує, що за останні 90 років лише чотири урагани п’ятої категорії повалилися на узбережжя США, і всі вони виникли внаслідок штормів, які стали ураганами лише за 3 дні до сухопутного приземлення.

Джерело.

Close