facebook

Спека та грозові дощі у деяких регіонах: синоптик озвучила прогноз погоди на вихідні

Наталія Діденко розповіла, яка погода чекає на українців у вихідні дні 8 і 9 червня. Вона зазначила, що температура повітря у деяких регіонах підніметься майже до 30 градусів, але очікуються й грози.

Український синоптик Наталія Діденко традиційно опублікувала новий прогноз погоди на вихідні у своєму акаунті на Фейсбук. Експерт розповіла про те, що 8 та 9 червня в Україні буде тепло чи спекотно, залежно від регіону.

Так, у багатьох областях протягом дня стовпчики термометрів показуватимуть від +27 до +32 градусів за Цельсієм. Водночас у західних та північних регіонах температура коливатиметься від +23 до +28 градусів.

Діденко зазначила, що українці зможуть спокійно обійтися без кондиціонерів, бо ще не настав розпал літа. Тим більше, що у вечірній та нічний час на вулиці буде досить свіжо – від +12 до +19 градусів.

Щодо опадів, то в суботу короткочасні грозові дощі пройдуть практично по всій території країни, крім східних областей. А ось у неділю подібна погода найімовірніша лише у Вінницькій та Житомирській областях. В інших буде сонячно та сухо. Експерт звернула увагу, що разом із грозами можливі град та шквальний вітер.

У Києві 8 червня висока ймовірність дощу з грозою, тому людям варто не забувати про парасольки. Температура повітря становитиме близько +26 градусів. 9 червня опадів не буде, а стовпчики термометрів покажуть від +28 до +29 градусів.

Джерело.

Close