facebook

Потужна гроза накриє цілий регіон, лютий град пре в ці області

Найближчим часом синоптики радять не виходити на вулицю без парасольок та вітровок, атмосфера планує вражати негодою.Варто нагадати, що у Карпатах за історію спостережень у червні фіксувався навіть мороз у -5 градусів. Чого варто очікувати цьоого року, пояснили фахівці.

Як інформує “НВ”, синоптикиня Наталка Діденко, на своїй сторінці в facebook, розповіла, коли та де найближчим часом пройдуть грозові дощі зі шквалами й градом, де буде спека та коли в Україні відчутно знизиться температура повітря.

“Пройдемося разом по завтрашній погоді. Перша карта внизу — температура повітря. 5-го червня в Україні очікується +25+29 градусів, на сході та півдні до +30+33 градусів, у західних областях буде нижче, +22+25 градусів. Трохи зайде свіжіше повітря на Харківщину — див. карту першу. Дощі. Карта друга. Короткочасні дощі з грозами пройдуть завтра на заході, півночі та північному сході. Можливі при грозах шквали та град. На решті території України без істотних опадів, хіба локальні, зальотні”, — розповіла синоптикиня.

“У Києві 5-го червня пройдуть короткочасні дощі, грози, під час грози ймовірне шквалисте посилення вітру та град. Уважно! Надалі по тижню буде тепло чи дуже тепло, періодично грощові дощі переважно на заході та півночі, подекуди в центрі. Найменша ймовірність опадів, сухо та пожежонебезпечно — на півдні та сході України. З понеділка наступного, з 10-го червня, відчутно знизиться температура повітря в західних, північних та більшості центральних областей України”, — попередила Діденко.

Джерело.

Close