facebook

Масштабне скасування бронювання від мобілізації, є перелік груп чоловіків зі збереженими відстрочками: ТЦК і повістки

Уряд ухвалив рішення щодо продовження надання відстрочки від мобілізації деяким громадянам.

Як інформує “УНІАН”, Кабінет міністрів автоматично продовжив на три місяці відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, надану військовозобовʼязаним рішеннями Міністерства економіки.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі постійний представник Кабінету міністрів України у ВРУ Тарас Мельничук. Зокрема, за його словами уряд вніс зміни до постанови №516 “Про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації”.

“Передбачено продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих військовозобовʼязаним відповідними рішеннями Міністерства економіки щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації на воєнний час, які не закінчилися на день прийняття постанови №516, автоматично на три місяці (замість одного місяця, як було передбачено раніше)”, – заявив Мельничук.

Як інформує “Liga”, військовозобов’язаним, які оновили документи у застосунку “Резерв+”, все одно можуть вручити повістку на вулиці. Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

Лазуткін наголосив: оновлення облікових даних через застосунок “Резерв+” – означає виконання норми закону, яка набула чинності з 18 травня.
Водночас, за його словами, людина може перебувати у розшуку через порушення правил військового обліку і також може бути направлена на проходження військово-лікарської комісії.

Речник Міноборони зазначив, що українцям за кордоном, які оновили свої дані онлайн, треба особисто прийти до ТЦК, якщо вони мають статус “у розшуку” й порушили правила обліку, наприклад: знялися з обліку в одному місці та не стали в іншому.

Також він наголосив, що юнакам, які виїхали за кордон до досягнення 17-річного віку і досі не стали на облік в ТЦК — це можна зробити тільки особисто в Україні.

“Ми розуміємо, що невеликий відсоток українців, які перебувають зараз за кордоном, можна залучити до мобілізаційних процесів, що не всі планують повертатися до України. Утім, я нагадаю: українці, які перебувають за кордоном, залишаються нашими громадянами і, відповідно, на них розповсюджується законодавство”, — підсумував Лазуткін.

Речник Міноборони зазначив, що станом на ранок 4 червня понад 1,37 млн українців оновили свої військово-облікові дані за допомогою мобільного застосунку “Резерв+”. Серед них – 190 000 жінок.

Джерело.

Close