facebook

Вже з 1 липня за 1 кВт: які тарифи на електрику вводять для українців

У липні тариф на електроенергію в Україні залишиться незмінним. За кожний кВт*год доведеться платити 4,32 грн. Про це пише OBOZ.UA.


Для тих, хто використовує електричне опалення тариф на електроенергію збережено на рівні 2,64 грн за КВт. У сезон, що не опалюється, такі користувачі платитимуть за загальним тарифом — 4,32 грн за КВт.

Згідно з рішенням уряду, якщо сім’я з електричним опаленням у зимовий місяць використовує до 2000 КВт, вона оплачуватиме електрику за старим тарифом.

Якщо ж споживання перевищить цей поріг, то за весь обсяг доведеться платити за новим тарифом — 4,32 грн за КВт.

Міністр енергетики Герман Глущенко раніше зазначив, що в умовах складної економічної ситуації через війну не можна підвищувати ціну на електроенергію до ринкового рівня (майже 7,5 грн/кВт*год).

Проте держава також не може утримувати наднизьку пільгову ціну для всіх споживачів, оскільки тариф у 2,64 грн покривав лише третину реальної вартості електроенергії.

Нагадаємо, в Україні з початком масових стабілізаційних відключень з’явилися чутки про нібито експорт електроенергії в період обмежень. Ці твердження більше нагадують теорію змови, оскільки для цього потрібно було б фальсифікувати дані європейської платформи, підкупити українських та європейських чиновників, а також усіх енергетиків, які беруть участь в імпорті та експорті електроенергії.

Джерело.

Close