facebook

Не оновили дані про свою машину: готуйте 34000 на штраф

За те, що не оновили дані про свою машину доведеться сплатити 34000 штрафу


До 16 липня всі військовозобов’язані громадяни України повинні оновити свої дані. Проте подавати інформацію до ТЦК мають не тільки звичайні люди, а ще й посадові особи, юридичні особи, а також підприємства. Йдеться зокрема про подання інформації щодо транспортних засобів. Детальніше про це, зокрема про терміни та штрафи, розповів адвокат Дмитро Соловйов.

Що відомо
Адвокат пояснив, що постановою Кабміну № 1921 передбачено, що керівники підприємств, установ та організацій щороку повинні подавати до ТЦК інформацію про наявність транспортних засобів.

Робити вони це повинні до 20 червня та до 20 грудня.

Водночас за порушення цього правила посадові особи, органів державної влади, а також юридичні особи, мають ризик притягнення їх до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу від 34 000 до 59 900 гривень.

Інші мобілізаційні штрафи
Раніше ми вже писали, що адміністративне стягнення за вчинення в особливий період правопорушень, передбачених статтями 210, 210-1 ЗУ “Про адміністративні правопорушення щодо удосконалення відповідальності за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, може бути накладено протягом трьох місяців з дня його виявлення, але не пізніше одного року з дня його вчинення.

Зокрема у разі закриття кримінального провадження, але за наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення, адміністративне стягнення може бути накладене не пізніше як через три місяці з дня прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

Так штраф накладається протягом 3 місяців з дня виявлення, проте не пізніше одного року з дня його вчинення.

Джерело.

Close