facebook

З 17 липня: Веніславський розповів про продовження оновлення військово-облікових даних

Веніславський розповів про продовження термінів оновлення військово-облікових даних


В Україні ще у травні набрав чинності законопроект про мобілізацію, згідно з яким усі військовозобов’язані чоловіки мають оновити військово-облікові дані до ТЦК, ЦНАП чи Резерв+, до 16 липня. Що ж відомо про продовження термінів, повідомляє Веніславський у Телеграм-каналі.

З 17 липня продовження термінів для оновлення військово-облікових даних не буде член комітету ВРУ з питань нацбезпеки Федір Вениславський.

За словами нардепа, на сьогодні комітет не приймав жодних додаткових законодавчих актів щодо продовження термінів поновлення даних. Веніславський закликав усіх військовозобов’язаних українців, які до цього не зробили, виконати вимогу закону.

Нагадаємо, раніше народний депутат від “Слуги народу” Федір Вениславський відреагував на озвучену його колегою від “Євросолідарності” Володимиром Ар’євим пропозицію щодо продовження терміну оновлення даних для військовозобов’язаних, назвавши його політичним піар-ходом.

Так, нардеп від ЄС заявив, що у Верховній Раді планували зареєструвати законопроект, що передбачає збільшення терміну оновлення даних військовозобов’язаних до 150 днів. Згідно із законом, на це відводиться 60 днів з моменту оголошення нової хвилі оновлення інформації.

Ар’єв заявив, що система ТЦК нібито виявилася не готовою до напливу громадян, і українці можуть не встигнути оновити особисті дані у встановлений 60-денний термін через величезні черги. Саме тому нардепи мали намір вимагати від уряду та Міноборони перенести максимум процедур по оновленню даних в онлайн-режим для розвантаження ТЦК.

Проте Веніславський вважає, що озвучена Ар’євим проблема надумана і лише піар-ходом. “Поки що немає підстав вважати, що передбачені чинним законом способи не дозволяють оновити дані у відведений термін”, — заявив він.

Джерело.

Close