facebook

Зняти всі обмеження ударів по росії: термінова заява Зеленського

Президент України Володимир Зеленський закликав США зняти всі обмеження на удари по території країни-агресора: це дасть змогу захистити від бомбардувань українські міста


Гарант також повідомив, що росія щомісяця завдає близько 3500 ударів по Харкову КАБами, тож потрібно знищувати військові літаки ще на базах рф. Крім того, Україна може витіснити російські війська з півдня України, якщо отримає досить далекобійну зброю.

За словами, Зеленського, путін скористався затримкою допомоги від США і хотів швидко окупувати Харків. Лідер нашої країни додав, що Україні потрібно щонайменше 128 винищувачів F-16, щоб протистояти росії в небі – армія російських терористів щодня використовує проти України 300 літаків.

Український президент наголосив, що нові Patriot, виділені США, допоможуть, але їх недостатньо, і зауважив, що якщо США вийдуть із НАТО, то “світ втратить балтійські країни, Польщу”. Зеленський також заявив, що удар по “Охматдиту” був “прямий і цілеспрямований”.

Країни НАТО нададуть Україні п’ять нових систем ППО, йдеться у спільній заяві Німеччини, Італії, Нідерландів, Румунії, США та України.

Йдеться про додаткові батареї Patriot, від США, Німеччини та Румунії, компоненти Patriot, подаровані Нідерландами та іншими партнерами, для забезпечення роботи додаткової батареї Patriot, а також додаткову систему SAMP-T від Італії.

Крім того, найближчими місяцями США і партнери мають намір надати Україні “десятки тактичних систем ППО, включно з системами NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS і Gepard”.

Джерело.

Close