facebook

Фатальне 16 липня: як уникнути штрафів, якщо вчасно не оновили дані

До 16 липня військовозобов’язані в Україні повинні оновити свої військово-облікові дані. Після цього тих, хто не виконав вимогу закону, очікує адміністративна відповідальність, але є винятки.


До адміністративної відповідальності не притягуватимуть тих осіб, які нададуть документи або інші підтвердження, що доводять неможливість оновлення даних протягом 60 днів. Про це заявив старший офіцер юридичної служби Житомирського обласного ТЦК та СП Дмитро Молот на брифінгу.

Про це повідомляє сайт РБК-Україна.

Молот пояснив, що серед таких документів може бути, наприклад, лікарняний лист. Кожен випадок розглядатимуть індивідуально. Начальник територіального центру аналізуватиме сутність правопорушення, обставини його виникнення та надаватиме окрему оцінку кожному випадку.

“Якщо людина прагне оновити дані, але з об’єктивних причин не може цього зробити, наприклад, через неможливість достоятися у черзі, це виключає склад адміністративного правопорушення. Проте такі обставини мають бути підтверджені начальником ТЦК та відповідними документами. На слово ніхто вірити не буде”, – зазначив Молот.

Відповідно до нового закону про мобілізацію, військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані протягом 60 діб (до 16 липня), включаючи мобільний телефон, фактичну адресу проживання та email (за наявності). Тих, хто не виконає вимогу, можуть оштрафувати на суму від 17 000 до 25 500 гривень.

Військовозобов’язані мають три способи оновлення своїх даних.

Резерв+:

Завантажити застосунок:
для iOS
для Android
Авторизуватися за допомогою BankID, обравши банк, яким користуєтеся.
Підтвердити або оновити номер телефону, електронну пошту та місце проживання.
Після підтвердження або оновлення даних законний обов’язок вважається виконаним.
ЦНАП:

Для оновлення даних через ЦНАП необхідно:

Записатися до електронної черги за посиланням.
Прийти до ЦНАП, заповнити заяву і надати актуальні дані.
Адміністратор допоможе оновити дані в особистому кабінеті порталу “Дія”.
Після оновлення даних адміністратор видасть витяг про актуалізацію даних з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.
Необхідні документи:

Паспорт
Податковий номер
ТЦК та СП:

Міністерство оборони спільно з Командуванням Сухопутних військ та компанією QLogic запустили сервіс онлайн-запису на прийом до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для оновлення даних. Електронна черга запису працює у всіх ТЦК та СП країни в тестовому режимі.

Записатися на прийом до ТЦК можна за посиланням.

Як записатись до е-черги:

Виберіть ТЦК та СП, в якому перебуваєте на обліку або за місцем актуальної реєстрації.
Введіть персональні дані для запису.
Підтвердьте номер телефону.
Отримайте повідомлення з датою та часом вашого візиту.

Джерело.

Close