facebook

Страшні новини: українців залишиться лише 15 мільйонів людей, подробиці

Демографічна ситуація в Україні переживає свій найгірший час.

Війна зробила мільйони українців біженцями, працездатні громадяни виїхали за кордон, жінки забрали дітей, а чоловіки пішли на війну. Та й економічна ситуація залишає бажати кращого, відсуваючи думки людей, які залишилися, про народження дітей на останній план. Все це неминуче призведе до біди – кількість населення України поступово зменшуватиметься.

Докладніше про те, що в Україні скоротиться кількість населення до рекордного мінімуму, інформує ООН.

Згідно з останніми даними ООН, до 2100 року населення України може скоротитися до 15,3 млн осіб. Це означає, що за 76 років країна втратить близько 58% своїх мешканців.

Скорочення населення може мати низку негативних наслідків:
Зниження економічного зростання: Менша кількість людей означає менший ринок праці та менший попит на товари та послуги. Це може призвести до уповільнення економічного зростання.

Збільшення навантаження на соціальну систему: У міру старіння населення зростатиме навантаження на пенсійну систему та систему охорони здоров’я. Це може призвести до дефіциту бюджету та зниження якості соціальних послуг.

Втрата людського капіталу: Виїжджаючи за кордон, молоді люди відвозять із собою знання, навички та досвід. Це може призвести до “відпливу мізків” та послаблення конкурентоспроможності країни.

Запобігти майбутній демографічній кризі досить складно. Основна причина – війна, яку необхідно закінчити, та закінчити перемогою. Далі необхідно зробити економічний прорив, щоб змусити мігрантів повернутись додому. І необхідно забезпечити подальшу безпеку для українців – адже росія нікуди не зникне, і завжди надаватиме небезпеку для нас.

Існує ще безліч факторів, які можуть сприяти покращенню демографічної ситуації. І кожен із нас може на неї вплинути – допомогти перемогти у війні, обезголовити корупційну “гідру”, платити податки, і ще багато чого іншого, за що ми так любимо та поважаємо Європу та Америку.

Джерело.

Close