facebook

Дані в “Резерв+” та “Оберіг” не збігаються: чим це обернеться для чоловіків

За розбіжність даних у “Резерві+” та реєстрі “Оберіг” загрожує покарання та відвідування ТЦК


Багато військовозобов’язаних чоловіків, знаючи, що термін оновлення військово-облікових даних закінчується вже 16 липня, зробили це через додаток МО “Резерв+”. Тепер їх дані внесено до реєстру “Оберіг”, інформацію в якому уточнюватимуть під час перевірки документів представники ТЦК, пише Телеграф.

Детально про перевірки та звіряння військово-облікових даних розповів представник Полтавського ТЦК та СП Роман Істомін. Він зазначив, що з 17 липня ТЦК розпочнуть перевірки військово-облікових документів у всіх військовозобов’язаних українців. При цьому відомості, надані чоловіками в “Резерві+” повинні відповідати даним, зареєстрованим у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних, резервістів “Оберіг”.

Так, за словами Романа Істоміна, про оновлення даних у відведений законодавством термін свідчитиме відповідна позначка в електронних документах, а також у “Резерв+” під час сканування QR-коду. У разі розбіжності інформації щодо деяких пунктів електронний військово-обліковий документ вважатиметься недійсним.

“У тих, хто оновив свої дані, в документі окремим пунктом стоїть відповідна відмітка. В електронному документі її видно при скануванні QR-коду. Але якщо з’ясується, що певні пункти (прізвище, відомості про відстрочку, інформація про вчинення адміністративного чи кримінального правопорушення та інше) пред’явленого документа не збігаються з базою даних “Оберіг”, то військово-обліковий документ в електронній формі вважається недійсни”, – попередив Роман Істомін.

Найпопулярнішою розбіжністю у документах та даних реєстру є адреса місця проживання військовозобов’язаних громадян, які часто не вказують фактичне місце проживання особи, де ТЦК можуть шукати військовозобов’язаних.

Це спричиняє накладення штрафу, а також неминуче відвідування ТЦК та подальше проходження медкомісії.

Джерело.

Close