facebook

Вже з 1 серпня: водіїв без техогляду почнуть штрафувати

Деяким автовласникам потрібно встигнути пройти ТО до кінця місяця


Незважаючи на те, що в Україні немає вимоги щодо обов’язкового техогляду для всіх видів транспортних засобів, деяким водіям все ж таки доведеться пройти цю процедуру, щоб не отримати штраф, а в деяких випадках і більш серйозне покарання, пише портал Автотема.

В рамках існуючих вимог техогляд мають пройти транспортні засоби, що відносяться до спецтехніки, вантажівок вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, причепів до них, а також автобусів, таксі, комерційних “легковиків” та транспорту для перевезення небезпечних вантажів.

Хоча кожен із перелічених видів транспорту має проходити техогляд із різною періодичністю, термін дії попередніх актів про проходження процедури закінчується вже наприкінці липня. Тому власникам таких транспортних засобів потрібно встигнути до 1 серпня, щоб не понести адміністративну відповідальність чи інші жорсткіші види покарань.

Зокрема, неоновлення актів про проходження техогляду перерахованих видів транспортних засобів призведе до накладення штрафу у розмірі 3400 гривень у разі першого порушення та до 17000 гривень при повторному порушенні.

Також у деяких випадках водій автомобіля через відсутність обов’язкового техогляду може втратити права терміном до півроку, або до нього застосують адмінарешт терміном до 10 діб.

Вартість проходження процедури техогляду відрізняється у кожному регіоні, але середня ціна – 1000-2500 гривень. Ціноутворення на процедуру техогляду залежить від типу транспортного засобу.

Джерело.

Close