facebook

Стоcується всіх у кого є каpтка ПpиватБанку. ПpиватБанк блoкує всі pахунки піcля цієї опеpaції. Деталі…

Клієнт ПриватБанку поскаржився на те, що після поповнення рахунку на Binance у нього заблокували всі рахунки.

Він зробив три перекази з картки на картку (р2р), після чого банк вирішив завершили з ним відносини.

Про це клієнт банку написав на профільному форумі “Мінфін”, пише OBOZ.UA.

“Причина, на мою думку, блокування сталася два дні тому, коли я вперше в житті вирішив зробити депозит на криптобаланс та зробив поповнення рахунку на Binance.

Чому я пишу “на мою думку”, бо реальної причини досі, більше ніж 24 години після блокування, я не знаю. Відбулося три p2p перекази з моєї карти (не пенсійної) на суму яка є абсолютно та повністю в межах мого доходу”, – пише він.

Через два дні після поповнення йому прийшло сповіщення в додатку, що було прийняте рішення розірвати договір та закрити рахунок. У відповіді в банку пояснили:

“Банк як суб’єкт первинного фінансового моніторингу зобов’язаний вживати заходів, покликаних запобігати та протидіяти легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом; фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

Наразі, ваше обслуговування обмежене. При розірванні ділових відношень надається можливість переказу залишків до іншого банку”.

Заблокувати переказ можуть у тому випадку, якщо банк вважатиме операцію нетиповою (наприклад, через велику суму).

Ці платежі та перекази проходять звичайну перевірку з використанням ризикоорієнтованого підходу. Наприклад, якщо автоматична система контролю визначить операцію як нетипову, ризиковану (це буде для клієнта незвично велика сума), переказ можуть заблокувати.

Тоді у клієнта можуть попросити пройти верифікацію через “Дію”.

Ще одна можлива причина блокування рахунку після покупки криптовалюти – ви продали біткоїн шахраям.

Існують десятки чи навіть сотні способів заволодіти чужим рахунком або вмовити жертву переказати свої кошти. Шахраї часто використовують рахунки “мулів” (тобто купують в українців їхні банківські картки з доступом до додатка та використовують їх аби отримати від жертви кошти й одразу ж їх вивести).

Найкращий спосіб “вивести” вкрадене: купити криптовалюту. Якщо ви вирішили продати свій біткоїн без участі біржі, а безпосередньо продавцю, ви легко можете натрапити на шахрая.

Йому потрібно якнайшвидше вивести кошти з картки, поки жертва не встигла поскаржитися в банк та поліцію. Злочинець готовий заплатити за ваш біткоїн навіть більше від ринкової ціни. Головне: позбутися вкрадених коштів і натомість отримати криптовалюту, яку неможливо відстежити.

Однак після такого продажу біткоїна ваш рахунок неодмінно заблокують.

Жертва шахрайської схеми звернеться в банк і поліцію. Простежать операції і виявиться, що вкрадені кошти переказали саме на ваш рахунок.

 

Джерело.

Close