facebook

Люди закипають від злості: нардепи накинули “своїм” по 44200 грн до зарплати – тепер більше, ніж у військових на нулі

Помічники депутатів зароблятимуть ще більше


Народні депутати України підтримали ініціативу щодо підвищення окладів своїх помічників: тепер їхні зарплати стали більшими у півтора рази і становлять 132,6 тис. гривень на місяць, пише телеграм-канал Всевидяче ОКО Україна.

Помічники народних депутатів України вже за липень матимуть підвищені зарплати. Це пов’язано з тим, що Верховна Рада схвалила відповідний проект постанови №11384. Ініціативу підтримали з результатом у 264 голоси “за” за мінімальної кількості голосів 226 депутатів.

Згідно з документом, вже з 1 липня 2024 року місячний фонд з оплати праці помічників-консультантів народного депутата становить 43,8 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2024 року. Відповідно, зарплати помічників народних обранців будуть на позначці 132,6 тис. гривень.

Забезпечення помічників депутатів підвищеними зарплатами не торкнеться загального фінансування Верховної Ради у 2024 році, оскільки збільшення видатків на виплати посадових окладів здійснюється в рамках економії фонду оплати праці.

“Таким чином, збільшення фонду оплати праці передбачається за рахунок економії витрат на оплату праці з нарахуваннями народних депутатів України та їх помічників-консультантів та економія за рахунок витрат, передбачених на відшкодування витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, та зменшення витрат на оплату праці нарахуваннями, передбаченими для оплати праці працівників Апарату Верховної Ради України”, – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Примітно, що до рішення Верховної Ради фонд оплати праці на всіх помічників-консультантів, які працюють за строковим трудовим договором, становить 88,4 тис.грн в місяць. А загальна кількість помічників, яких може мати один народний депутат, становить до 31 особи.

Джерело.

Close