facebook

От і все, припливли: кордон для чоловіків закриють уже із завтрашнього дня

Чоловікам відмовлять у перетині кордону без військово-облікового документа


У військовозобов’язаних було 60 днів на те, щоб оновити свої військово-облікові дані та отримати відповідні документи. А вже з 17 липня чоловіки, у яких відсутній військово-обліковий документ у паперовому чи електронному вигляді, не зможуть перетнути український кордон, пише РБК-Україна.

Як заявив представник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко, вже найближчої ночі співробітники держприкордонслужби почнуть вимагати у чоловіків призовного віку військові квитки, без яких згідно з прийнятими владою нормами виїзд за межі України заборонено.

“Цієї ночі у пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків громадян України віком від 18 до 60 років ми почнемо перевіряти наявність військово-облікових документів. Це стосується, зазначу, всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. За відсутності такого документа виноситиметься відмова у перетині кордону”, – заявив Андрій Демченко.

Також він додав, що категорії тих, хто може залишити країну, залишаються незмінними, але до чинних вимог щодо перетину кордону додається і вимога щодо наявності військово-облікового документа.

“Це якраз передбачено змінами до законів України та перебігом строку. Сьогодні останній день, коли чоловіки мали або стати на військовий облік або оновити свої військово-облікові дані”, – розповів представник держприкордонслужби.

Андрій Демченко також зазначив, що військовий квиток для перетину кордону може бути наданий і в електронному вигляді, якщо він містить QR-код для зчитування необхідної інформації.

“Останній прирівнюється, коли в Резерв+ згенерований QR-код, щоб прикордонники мали можливість рахувати його та отримати ті дані, які відображаються в системі або в електронній формі”, – сказав Демченко і додав, що у разі виникнення будь-яких сумнівів у даних прикордонники перевірять інформацію у реєстрі “Оберіг”.

Джерело.

Close