facebook

Виїзд чоловіків за кордон: прикордонники назвали нову умову після 17 липня

Прикордонники назвали нову умову виїзду чоловіків за кордон після 17 липня


Вже з 17 липня українським чоловікам віком 18-60 років потрібно мати військовий квиток, щоби перетнути кордон. Категорії тих громадян України, які мають дозвіл на виїзд, не змінилися. Про це заявив представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, повідомляє ТСН.

“Цієї ночі у пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків віком від 18 до 60 років ми почнемо перевіряти наявність військово-облікових документів. Це стосується всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років”, – наголосив він.

Демченко зазначив, що якщо чоловіки не матимуть цього документа, то “виноситиметься відмова у перетині кордону”. За словами представника Держприкордонслужби, категорії тих, кому дозволено перетинати кордони, не змінилися, “але до наявних умов додається наявність військово-облікового документа”.

“Це якраз передбачено змінами до законів України та перебігом строку. Сьогодні останній день, коли чоловіки мали або стати на військовий облік або оновити свої військово-облікові дані”, – пояснив Демченко.

На кордоні чоловіки можуть пред’явити паперовий документ-книжечку, тимчасове посвідчення військовозобов’язаного або військово-обліковий документ в електронній формі, який дорівнює традиційному паперовому.

“Коли в Резерв+ згенеровано QR-код, щоб прикордонники могли вважати його та отримати ті дані, які відображаються в системі або в електронній формі”, – наголосив Демченко.

Якщо у прикордонників виникатимуть будь-які сумніви щодо даних, що відображаються у військово-обліковому документі або сумніви, що документ може бути підробленим, обов’язково перевірять усю цю інформацію в системі “Оберіг”.

“Можу нагадати, що ще з березня було налагоджено такий інформаційний обмін між ДПСУ та Міністерством оборони і наші інспектори в пунктах пропуску мають доступ до цієї системи для того, щоб унеможливити використання підроблених документів для виїзду громадянам України чоловічої статі за межі України”, — сказав він, речник ДПСУ.

Джерело.

Close