facebook

Примусово повернуть додому: всім, хто виїхав незаконно, треба готуватися

Молдова та Україна ведуть переговори щодо повернення українських ухилістів додому


Частину військовозобов’язаних чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном незаконно, можуть повернути до України. До таких домовленостей прагне влада України та Молдови, куди в більшості випадків тікають від мобілізації українці. Про це повідомляється на порталі “Європейська правда”.

За словами посла України в Молдові Марка Шевченка Київ та Кишинів ведуть переговори про повернення додому чоловіків призовного віку, які залишили територію країни незаконно та ховаються від мобілізації на території Молдови.

Цей “певний діалог” між двома державами має призвести до того, що таких українців буде повернено в Україну. Зокрема, йдеться про тих, хто був зупинений прикордонниками Молдови, а потім отримав на території цієї держави притулок, а також тих, хто подівся “незрозуміло куди”. Такі українці можуть і надалі залишатись у Молдові, або вони виїхали до іншої країни і їх ніхто не затримував.

“Коли я спілкуюся з колегами, то говорю, що якщо ми не можемо вирішити велику проблему, краще вирішувати менші поодинці – що робити з людьми, яким Молдова відмовила у наданні притулку”, – додав Марко Шевченко.

Варто зазначити, що згідно зі статистичними динними з початку повномасштабного вторгнення армії росії територію України залишило понад 650 тисяч чоловіків призовного віку, які зараз перебувають у країнах Європи.

Джерело.

Close