facebook

П’ять ознак, які свідчать про підвищений цукор в крові

Ваш рівень цукру в крові занадто високий?

Занадто високий рівень цукру в крові може бути ознакою предіабету або діабету, негативно впливають на всі здоров’я в цілому. Існують ознаки, що говорять про це небезпечне порушення організму.

«Ці прояви можуть бути першими ознаками високого рівня цукру в крові і повинні змушувати вас звертати увагу», – наводиться експертна думка на порталі Freundin.de.

Вам часто хочеться пити і користуватися туалетом. Коли рівень цукру стає занадто високим, організм включає механізми, що дозволяють його збалансувати. Для зменшення концентрації глюкози тіло включає режим прискореного сечовипускання, ходити в туалет людина починає навіть вночі. Втрата рідини сприяє обезводнення організму, що робить інтенсивним почуття спраги.

Періодично відчувається втома. Часті епізоди занепаду тонусу, слабкості також можуть бути ознаками, говорять про занадто високому рівні цукру. В такому випадку кров стає густішою, її течія сповільнюється – кровотоку потрібно більше часу на постачання органів. Клітини не отримують необхідних поживних речовин досить швидко, і їх нестача провокує відчуття втоми. Додатково виснажувати людини можуть нічні походи в туалет, позбавляють повноцінного сну.

Ваші очі страждають. Ефект розпливчастого зору, що виникають при читанні труднощі теж можуть бути ознакою підвищеного рівня цукру в крові. Лікарі в цьому випадку говорять про діабетичної ретинопатії.

Болять кінцівки. Занадто високий цукор сприяє пошкодження тонких нервових волокон, що відповідають за температурну і больову чутливість. В ногах можуть виникати болю (також можливі поколювання, мерзлякуватість, відчуття жару), які можуть бути колючими, палять, гострими. При подальшому розвитку процесу – тупими, болісними. Особливістю є нічні болі.

Також неприємні відчуття можуть виникати в руках, пальцях.

Ваша пам’ять погіршується. Дослідження фахівців з, Берлінської університетської лікарні Charit? показало: рівень цукру в крові впливає на якість пам’яті. Люди з надмірним вмістом глюкози демонструють найгірші результати когнітивних тестів і в більшій мірі виявляються схильними до хвороби Альцгеймера.

Джерело.

Close