facebook

Отримувачам субсидій встановлять нові газові котли: названо причину

В Україні є реальний спосіб двоє скоротити споживання газу населенням. Спосіб полягає в тому, щоб замінити в будинках старі й неефективні котли на сучасні і більш продуктивні. Розпочати такий проект можна з одержувачів субсидій на газ, щоб відразу відчути віддачу від вкладень.

 

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає НАРОДНА ПРАВДА.

«Чому отримувачі субсидій… Це сама проста і зрозуміла категорія. Це вигідно державі, це більше комфорту та безпеки для споживача», — пояснив Коболєв.

Голова правління «Нафтогазу» вважає раціональним, щоб заміна обігрівачів оплачувалася з тих коштів, які споживачі заощадять на платіжках за опалення.

«Є величезна кількість одержувачів субсидій, у яких дуже старі й неефективні котли. Цим споживачам можна поставити сучасне, більш ефективне обладнання, і ту економію, яка буде отримана, використовувати для погашення його вартості», — додав Коболєв.

Поки проект по заміні газових котлів обговорюється. Коболєв пропонує задіяти «Нафтогаз» в цій процедурі, оскільки великій державній компанії легше домовитися про великий обсяг котлів на всю країну, при цьому закупити обладнання хорошої якості і за мінімальною ціною.

Джерело.

Close