facebook

Удар звідки не чекали: Китай раптово забрав собі частину росії – кремль поставили перед фактом

Між Китаєм та росією назріває скандал


Китай офіційно затвердив нові географічні карти, де частина території Росії визнається територією Китайської Народної Республіки. Відповідна карта опублікована на сайті “Картографічний сервіс стандартних карток”.

Так, нові карти на 2023 рік, опубліковані на державному сайті “Картографічний сервіс стандартних карт” Китаю, відзначають Великий Уссурійський острів як китайську територію, що повністю належить.

Це викликало реакцію російських пропагандистських каналів – вони стверджують, що Великий Уссурійський острів був спірною територією між росією і Китаєм протягом останніх 100 років. 2008 року було укладено договір, згідно з яким острів розділений між країнами, але на нових картах Китаю це не вказано.

Уряд Китаю вважає, що частина територій росії була незаконно передана росії. Йдеться про землі загальною площею понад мільйон квадратних кілометрів, які раніше належали Китаю до періоду династії Цін (1636-1912), але потім увійшли до складу Росії за часів царської росії.

Варто зазначити, що ідея відзначати російські території, як історично належать Китаю, не нова. У лютому 2023 року Міністерство природних ресурсів Китаю запропонувало внести зміни до назв восьми географічних об’єктів росії, які раніше належали Китаю. Серед них були владивосток (Хайшеньвай), усурійськ (Шуанченцзи), хабаровськ (Болі), благовіщенськ (Хайланьбао), острів сахалін (Куедао), нерчинськ (Нібучу), миколаївськ-на-амурі (Мяоцзе) і становий хребет (Вайсинань-Лін).

Джерело.

Close