facebook

Італійці в погоні за грошима знущаються над українськими дітьми: “Думають їм рабів привезли

З міста Катанія, яке знаходиться на італійській Сицилії, прийшли дуже тривожні новини про те, як місцеві соціальні служби ставляться до українських неповнолітніх дітей. Тут так звані працівники соціальної опіки жорстоко переміщують українських дітей з однієї структури до іншої.


Важливо враховувати той факт, що діти позбавлені батьківського піклування. Важливо зазначити, що причина такої поведінки з боку італійського суспільства дуже банальна – гроші. Ті, хто бере дітей під опіку – той і отримує фінанси.

Про цю ситуацію в деталях розповів президент та засновник благодійної організації “Благодійний ФОНД Фонд майбутнього” Сергій Кухтін у мережі Instagram.

“На цьому відео соціальні служби в Катанії, Італія, жорстоко переміщують наших дітей, позбавлених батьківського піклування, з однієї структури в іншу. Причина таких дій, як не дивно, пов’язана з великими грошима. У кого діти, той і отримує фінансування (грубо), Але така правда).

Ці діти були евакуйовані півтора роки тому з Донецької області. На відео лише частина групи. Найменших за віком вже давно відокремили та розселили новопризначеним опікунам – італійській стороні без доступу наших вихователів.

Це очевидне жахливе поводження з українськими дітьми! Зараз ми чекаємо на правову оцінку та реакцію нашого консульства в Італії.

Про цю ситуацію вже поінформовано омбудсмена з прав людини Дмитра Любинця та координаційного штабу з питань захисту прав дитини у воєнний час. Також вчора особисто я спілкувався з директором установи з Донецької області, який є офіційним представником та єдиним опікуном цих дітей.

 

Ми погодили, що офіційний представник дітей виїде до Італії якнайшвидше, щоб забрати та перемістити їх до іншої країни. Не розумію, чому це не було зроблено раніше? Чому ми повинні були дочекатися, коли хтось розпускатиме руки щодо наших неповнолітніх?

Втім, ця історія ускладнена ще тим, що тепер ми маємо забрати не лише цих 10 дітей, а й ще 14 тих менших, які розселені по сім’ях.

На жаль, зараз не прийнято у поганому ракурсі показувати дії наших партнерів у спільній боротьбі з російським агресором. Але ми не можемо через це заплющити очі на жорстоке поводження з нашими дітьми. Росія – поза всяким сумнівом – зло, але наші діти іноді страждають і в інших країнах. І ми не маємо права ігнорувати це.

Обов’язково повернуся ще до цього питання, чи довго вагався виносити чи публічно, але ця історія тягнеться півроку – коли ні діти ні вихователі не знають, що їм принесе день завтрашній.”, – написав Сергій Кухтін.

Сергій Кухтін розповів про цей інцидент ще в середині липня, проте громадськість звернула увагу на цей інцидент лише під кінець серпня.

Українці почали активно коментувати це відео. Тут у коментарях навіть висловився відомий телеведучий Олексій Суханов, спеціально італійською мовою. Також ви можете побачити, що думають італійці та українці з цього приводу:

Джерело.

Close