facebook

Частина сімей з дітьми отримає по 5600 грн.

Українцям виплатять новий вид допомоги


Розмір грошової допомоги для сімей з тяжкохворими дітьми, які не мають встановленого статусу інвалідності, становить від 4544 до 5666 гривень. Про це повідомляє “Рrogroshi”.

Ця допомога надається сім’ям, де проживає дитина з тяжкими захворюваннями, такими як перинатальні ураження нервової системи, уроджені вади розвитку, онкологічні захворювання та інші.

Щоб отримати цю допомогу, сім’ям необхідно звернутися до органів соціального захисту. Виплати здійснюються щомісяця протягом шести місяців із можливістю продовження.

Розмір виплат у 2023 році становить 4544 гривень для дітей віком до 6 років та 5666 гривень для дітей віком від 6 до 18 років.

У рамках державної програми “Гроші ходять за дитиною” кошти на оздоровлення дитини можуть отримати багатодітні сім’ї, сім’ї з дітьми-інвалідами, а також сім’ї, які перебувають у складних умовах, як-от тимчасова окупація, зона активних бойових дій або кордон з Росією.

Батьки чи опікуни цих дітей зможуть отримати картку з особливим режимом використання, на яку перераховуватиметься сума у ​​розмірі п’яти прожиткових мінімумів – 14 165 гривень для дітей віком від 6 до 18 років.

Отримані кошти можна використовувати на путівки на оздоровлення (тривалістю 21 календарний день) або на відпочинок (тривалістю 14 календарних днів) дитини у висококатегоризованих таборах, розташованих у карпатському регіоні України.

Джерело.

Close